Kassen en isolatie

Laten we in eerste instantie isolatie op zich doornemen, voordat we verder gaan naar wat isolatie voor een kas kan betekenen.

 

 

Isolatie in het algemeen

 

Binnen Nederland is van het totale woningbezit zo’n 75% nog niet, of niet goed geïsoleerd. De rijksoverheid heeft dan ook zijn campagnes omtrent isolatie goed laten zien op de nationale televisie. Doormiddel van mensen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van isolatie. En de beschikbaar gestelde subsidie voor isolatie, hoopt de overheid de Nederlandse woning bezitter in beweging te krijgen.

 

Wanneer de woningeigenaar daadwerkelijk de keuze heeft gemaakt om isolatie binnen zijn woning toe te gaan passen begint de ellende pas echt. Door de vele mogelijkheden qua isolatie en de talloze aanbieders van isolatie ziet de gemiddelde woningeigenaar al snel door de bomen het bos niet meer. Om een goed plan te kunnen maken wat per woning van toepassing is op het gebied van isolatie, zijn er onafhankelijke instituten in het leven geroepen die isolatie scan van de woning kunnen maken. Dit kan geheel kosteloos of tegen een kleine vergoeding. In het rapport welke u ontvangt staat aangegeven op welke wijze isolatie kan worden toegepast. Over het algemeen zullen zij ook kunnen bijstaan met een aantal bedrijven welke de isolatie daadwerkelijk kunnen aanbrengen.

 

Verschillende soorten isolatie

 

De vormen van isolatie welke kunnen worden toegepast zijn, dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Binnen deze hoofd categorieën zijn er verschillende vormen dan wel producten te onderscheiden. Dakisolatie kan bijvoorbeeld aan de binnenzijde van het dak worden gemonteerd of aan de buitenzijde, daarnaast zijn er ook nog verschillende producten toepasbaar. Voor muurisolatie geldt hetzelfde dit kan tegen de buitengevel aan of doormiddel van het opvullen van de spouwmuur, of door het plaatsen van isolatie tegen de binnenmuur aan. Daarnaast zijn hier ook weer veel verschillende producten voor. Vloerisolatie en bodemisolatie vallen eigenlijk onder één noemer, kruipruimte isolatie. Hier zijn alleen verschillende producten te selecteren.

In de eerder omschreven rapporten zal staan omschreven welke vorm van isolatie toepasbaar is voor de desbetreffende woning. Het isoleren van een woning is dan ook niet iets wat u vluchtig moet beslissen. Over het algemeen kan u namelijk de woning maar één keer optimaal voorzien van isolatie.