Een kas zelf bouwen

Het is verstandig om goed na te denken voordat je een dure kas aanschaft. Iedere kas heeft z’n voor- en nadelen. Stel je hebt een glazen kas en deze wordt beschadigd door de aanval van een steen? Mocht je een steen op je glazen kas krijgen dan heb je ruitschade. Bij polycarbonaat zal dit niet gebeuren omdat de steen dan zal terug stuiteren. Dit materiaal is een stuk flexibeler dan glas. Maar als er vuurwerk in de buurt van Polycarbonaat komt, maak dan je borst maar nat, want dan heb je zo een vuurwerkramp veroorzaakt. Ondanks dat dit materiaal onbrandbaar zou moeten zijn.

Bedenk dus goed welk soort materiaal je gaat gebruiken voor het zelf bouwen van je eigen kas. De materialen zijn gewoon in iedere bouwmarkt te verkrijgen. Uiteindelijk zal je meer tijd kwijt zijn met het zelf bouwen dan dat je de kas kant en klaar aanschaft, maar sommige onder ons vinden dit proces gewoon fijn. Je bent even van de straat. Waarschijnlijk, en dat moet je even van tevoren berekenen, ben je wel voordeliger uit als je het zelf doet (arbeidsuren daargelaten).

Maar dit geldt ook niet altijd, omdat leveranciers van kassen de materialen groot kunnen inkopen. Hierbij misschien nog een laatste voor de hand liggende tip; je zou eens even Marktplaats of een ander online platform af kunnen struinen en je slag voordelig slaan met een tweedehands exemplaar.

 

Tuinieren

De aanschaf van een kas

Een kas zelf bouwen

Hoe ziet een kas er uit?

Pomona kassen

Laat je bericht achte